Contact Safes guide

February 6, 2024

Wat is een S2-kluis en uit welke S2-kluizen kan ik kiezen bij De Raat?

Een kluis is een essentiële investering voor het veilig bewaren van waardevolle bezittingen. Het assortiment van De Raat omvat kluizen die zijn gecertificeerd volgens vrijwel alle Europese normen.  Daarnaast hebben wij ook kluizen die niet gecertificeerd zijn. In dit artikel laten we graag aan jullie zien welke inbraakwerend gecertificeerde kluizen er beschikbaar zijn binnen ons assortiment van Privékluizen. Deze kluizen zijn gecertificeerd volgens de norm EN 14 450 Security level 2 (S2). Sommige kluizen hebben daarnaast ook een certificaat voor brandwerendheid, van bijvoorbeeld 30 minuten voor papier. In dit artikel geven we een overzicht van onze series S2-gecertificeerde kluizen en belichten we de kenmerken van elke serie.

DRS Global – Security level 2

De DRS Global serie is de nieuwste aanwinst binnen het De Raat assortiment van Privékluizen. Deze serie is geproduceerd in onze eigen Europese fabriek en door ECB-S inbraakwerend gecertificeerd volgens EN 14 450 Security level 2 (S2). De DRS Global kluizen zijn, ondanks deze certificering, opvallend licht qua gewicht. Door dit lichte gewicht zijn deze kluizen gemakkelijk te plaatsen op een andere verdieping of in een kast. Echter zullen deze kluizen in de moderne kleur RAL 7024 in geen enkele ruimte misstaan. 

Door de voorbereiding voor zowel vloer- als muurverankering kan de DRS Global ook goed worden vastgezet, iets dat wordt geëist bij kluizen onder de 1000 kg. Ook kan de deur van de kluis kan 180° worden geopend, waardoor je altijd gemakkelijk bij je waardevolle spullen kan. 

Naast deze gebruikersgemakken beschikken de DRS Global kluizen over rechthoekige schoten en een 3-zijdig sluitsysteem om de veiligheid van je kostbaarheden te waarborgen. 

Binnen de DRS Global serie is er keuze uit diverse modellen, met sleutel- of elektronisch slot. Ook bij de kleinste modellen is de inhoud van de kluis relatief groot t.o.v. de maatvoering. Hierdoor kan er optimaal gebruik worden gemaakt van de beschikbare ruimte. 

De DRS Global is S2-gecertificeerd en biedt een eerste bescherming tegen brand. 

Technomax Gold – Security level 2

Deze Technomax Gold kluizen zijn herkenbaar aan hun strakke Italiaanse design, een lasergesneden deur en sterke poederlak in de kleur donkerblauw. Deze serie wordt ook daadwerkelijk in Italië geproduceerd. Het bijzondere aan dit design is dat zowel de scharnieren, het slot als het handvat zijn verzonken in de deur die 90° geopend kan worden. Hierdoor hoeft er geen rekening gehouden te worden met extra beslag bij de buitenmaat van de kluis en zijn de Technomax Gold kluizen favoriet om bijvoorbeeld in een kast te plaatsen. 

Deze serie Technomax kluizen biedt keuze uit drie verschillende slotopties: dubbelbaard sleutelslot, elektronisch cijferslot met noodsleutel of een 3-punts mechanisch cijferslot met dubbelbaard sleutelslot. Vooral deze laatste optie is opvallend, aangezien geen enkele andere fabrikant deze mogelijkheid biedt. Deze serie is een hardloper, met name op de Belgische markt.

De Technomax Gold serie is S2-gecertificeerd tegen inbraak, maar niet brandwerend getest.

Technomax DP – Security level 2 & LFS30P

Van de fabrikant Technomax hebben we naast de Gold serie ook een brand- en inbraakwerende serie in het programma: Technomax DP. De Technomax DP is inbraakwerende gecertificeerd volgens EN 14 450 Security level 2  en heeft bovendien een brandwerend certificaat van 30 minuten voor papier (volgens EN 15659 LFS30P). Deze kluizen hebben, net als de Gold serie, een strak Italiaans design, met verzonken scharnieren, slot en handvat. Ook deze serie heeft een lasercut gesneden deur die 90° open kan en is voorzien van dezelfde 3 slotopties. Qua uiterlijk lijken de twee Italiaanse series dus erg op elkaar. Je houdt ze gemakkelijk uit elkaar vanwege de grijze kleur poederlak van de DP serie, terwijl de Gold serie donkerblauw is.

Een groot voordeel van de Technomax DP is dat, ondanks het brandwerende certificaat, de kluizen via de vloer én muur verankerd kunnen worden. Dit is vrij uniek voor brandwerend gecertificeerde kluizen, aangezien standaard brandwerende kluizen vaak alleen zijn voorbereid voor vloerverankering. Technomax maakt gebruik van een vernuftige isolatievorm waarmee de temperatuur in de kluis laag genoeg gehouden kan worden om aan het brandwerende certificaat te voldoen.  

De Technomax DP serie is S2-gecertificeerd tegen inbraak en 30 minuten brandwerend voor papier.

DRS Combi-Fire – Security level 2 & LFS60P

Ook de DRS Combi-Fire serie is zowel brand- als inbraakwerend gecertificeerd. Vandaar ook de naam DRS COMBI-Fire. Naast het Security level 2 certificaat is deze serie ook 60 minuten brandwerend getest voor papier (volgens EN15659 LFS60P). Door deze gecombineerde certificering is de DRS Combi-Fire een ideale keuze om kostbaarheden en documenten gezamenlijk in één kluis op te bergen. Door de uitwendige scharnieren kan de deur 180° worden geopend en kan je gemakkelijk een multomap of sieradendoosje uit de kluis halen.

De gehele serie straalt robuustheid uit. Niet alleen door het relatief zware gewicht van de kluizen, maar ook door het 3-zijdige sluitsysteem en de stevige handgreep. In de privékluizensector zien we vaak kluizen zonder handgreep, maar bij de DRS Combi-Fire is er bewust gekozen voor een massief model. Deze kluizen worden geleverd in een lichtgrijze kleur en is voorbereid voor vloerverankering.

De DRS Combi-Fire is S2-gecertificeerd en is 60 minuten brandwerend voor papier.

Conclusie

Een zogeheten S2-kluis is dus eigenlijk een kluis die inbraakwerend gecertificeerd is volgens EN 14 450 Security level 2. Deze normering kan belangrijk zijn wanneer een kluis wordt opgenomen in de verzekering. Een verzekeraar kan bepaalde eisen stellen aan een kluis om een bepaalde waarde op te bergen. Zo’n eis kan dus het Security level 2 certificaat zijn. Op basis hiervan weet de verzekeraar dat de verzekerde eigendommen van de klant worden opgeslagen in een kluis van een zekere kwaliteit. Alle bovengenoemde series voldoen hieraan.

Daarnaast kan een verzekeraar ook vragen om een brandwerend certificaat, zoals bij de DRS Combi-Fire of Technomax DP. Dit is volledig afhankelijk van de verzekeraar en de afgesloten verzekering.

“Dus welke kluis moet ik nu hebben?”, luidt dan vaak de vraag. Dat is volledig afhankelijk van wat jij of jouw verzekeraar wenst of eist. Wanneer je geen verzekering wilt afsluiten, maar wel je spullen veilig wilt opbergen, kies dan vooral wat je zelf prettig vindt. Misschien vind je het helemaal niet nodig om een brandwerende kluis te hebben, maar is Security level 2 niet voldoende voor de waarde van jouw eigendommen. Dan zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een Eurosafe. Zie hiervoor ons blogitem van 1 augustus 2023.

De keuze uit S2-kluizen is in ieder geval ruim bij De Raat! We hebben in dit artikel ons assortiment aan vrijstaande privékluizen uitgelicht, maar er zijn natuurlijk nog veel meer opties in ons programma. Denk hierbij aan vloer- of muurkluizen die ingebouwd worden in een vloer of muur. Of ons brede assortiment aan sleutelkluizen, waarbij een S2-certificaat wordt geëist door het RDW en BOVAG. 

 

Security in your safety Large supply Customizable Business & consumer solutions

Questions?

Do you have any questions or wish to receive more information about one of our products? Please contact us.

Call us Mail us

* These fields are required.
Download our offers here