Contact Safes guide

July 19, 2023

Stadsarchief Amsterdam neemt intelligente lockers in gebruik

Stadsarchief Amsterdam; een schat aan historie

Stadsarchief Schatkamer kluisdeuren

Het Stadsarchief Amsterdam toont bijna 750 jaar historie van Amsterdam, Weesp, Amstelveen, Ouder-Amstel en Diemen. Het Stadsarchief bevindt zich in hartje Amsterdam. Het gebouw is van buitenaf al erg imposant. Als je binnenkomt in de hal zijn de plafonds eindeloos hoog en galmt er een golf van historie door de hal heen. 

Het Stadsarchief bevindt zich in het voormalig hoofdkantoor van de Nederlandsche Handelsmaatschappij en de ABN AMRO. Zo staan in de zogeheten Schatkamer nog de originele kluisdeuren. Inmiddels zijn deze wel buiten gebruik gesteld, maar desalniettemin is het zeer indrukwekkend voor een vakidioot van De Raat. 

In deze Schatkamer worden diverse tentoonstellingen gepubliceerd en is het originele design nog zichtbaar. Door de hele zaal komt een patroon terug van gele, groene en zwarte tegels. Zelfs de plafonds zijn in dezelfde kleurstellingen afgewerkt. Kortom, de geschiedenis komt je in alle fronten tegemoet!

 

 

Historie gecombineerd met moderne intelligente lockers

Daarom was het juist extra bijzonder dat deze partij aangaf voornemens te zijn om een elektronisch lockermanagementsysteem aan te schaffen. Uiteraard pakken wij dit soort aanvragen graag met beide handen aan. Het Stadsarchief wil de lockers gebruiken voor bezoekers van het archief. Deze lockers maken het mogelijk voor bezoekers om hun persoonlijke spullen op te bergen tijdens hun bezoek aan het archief, terwijl tegelijkertijd de beveiliging van de historische spullen van het archief gewaarborgd blijft. Na een marktverkenning heeft het Stadsarchief gekozen voor de door De Raat aangeboden Blinkaspace intelligente lockers.

Deze lockers maken gebruik van slimme technologie om de opslag van persoonlijke spullen te beheren. Het systeem maakt het mogelijk om de toegang tot specifieke lockers te beheren en te controleren. Bij aankomst in het archief kunnen bezoekers een locker in gebruik nemen bij de lockerwand. Dit kan door middel van een zelf te kiezen pincode of door het scannen van een OV-kaart. Wanneer de bezoeker weg gaat kan hij/zij de eigendommen weer ophalen met dezelfde code of OV-kaart.

 

Stadsarchief Amsterdam terminal intelligente locker

 

Voordelen voor diverse partijen

De intelligente lockers bieden verschillende voordelen voor zowel het Stadsarchief Amsterdam als de bezoekers. Het systeem zorgt voor meer veiligheid van persoonlijke spullen, omdat alleen de bezoeker toegang heeft tot de locker. Daarnaast is het systeem tijdbesparend omdat medewerkers niet langer hoeven te zoeken naar spullen die bezoekers hebben achtergelaten in het archief. Ook worden zij niet meer geconfronteerd met gasten die de sleutel van hun locker zijn kwijtgeraakt.

De intelligente lockers bieden een betere gebruikerservaring voor de bezoekers. Zij kunnen zich nu concentreren op het raadplegen van de archiefstukken en hoeven zich geen zorgen te maken over het bewaren van hun persoonlijke spullen. Hierdoor wordt het bezoek aan het Stadsarchief Amsterdam prettiger en gemakkelijker.

 

Oplevering inteligente lockers bezoekers Stadsarchief

 

Geslaagde combinatie met een mooi resultaat

Al met al zijn de intelligente lockers een waardevolle toevoeging aan het pakket van diensten die het Stadsarchief Amsterdam aanbiedt aan haar bezoekers. Het systeem zorgt voor meer veiligheid en gemak voor bezoekers, terwijl het tegelijkertijd de organisatie in staat stelt om efficiënter te werken en de archieven beter te beheren. Het design van de kasten misstaat beslist niet binnen het pand van het Stadsarchief. De welbekende kleuren van de tegels in de Schatkamer komen terug in de deuren van de lockerkasten. De perfecte combinatie van historisch, maar toch modern! 

Hal Stadsarchief Amsterdam met intelligente lockers

 

Security in your safety Large supply Customizable Business & consumer solutions

Questions?

Do you have any questions or wish to receive more information about one of our products? Please contact us.

Call us Mail us

* These fields are required.
Download our offers here